Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.1.22

Γ. Οικονόμου: Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων

 


Γ. Οικονόμου: Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων

«Η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις για τα μέτρα. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως πάντα οι εισηγήσεις επιτροπής λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών θα επιβληθεί, είναι διοικητικό και βεβαιώνεται στην εφορία. Σημείωσε ότι πάνω από 200.000 συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής κατηγορίας έχουν εμβολιαστεί και αυτό συνιστά μεγάλη επιτυχία γιατί θωρακίστηκαν απέναντι στον ιό ενώ υπάρχει ακόμα η δυνατότητα και αλλοίωνα εμβολιαστούν.

«Οφείλουμε να επιμείνουμε, το εμβόλιο είναι εκεί. Το μέτρο της επιβολής του προστίμου θα ισχύσει. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας στους άνω των 50 ετών ανέφερε πως πρόκειται για μια σκέψη πάνω στο τραπέζι και πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν θα πάμε ή όχι στην απόφαση αυτή.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια» ενώ επανέλαβε πως το 85%-87% των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με την εκτίμηση ότι με τη μετάλλαξη «όμικρον» τελειώνει η πανδημία είπε πως πρόκειται για υγειονομικό θέμα αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι αυτή η μετάλλαξη έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και δεν προκαλεί τόσο βαριές νοσηλείες.

«Πρέπει να παρακολουθούμε τις επιστημονικές μελέτες και τις ανακοινώσεις», συμπλήρωσε.

Για τα νέα φάρμακα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού ανέφερε ότι ήδη έχουν διατεθεί μονοκλωνικά γρήγορα σε πάνω από 50 νόμους της χώρας, τόνισε πως μόλις θεωρηθεί ασφαλής η χορήγηση και άλλων φαρμάκων η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για την προμήθεια τους.

Μετά από σχετική ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας. «Έχουμε χρόνο να κάνουμε πολλά που θα έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στη ζωή καθεμιάς και καθενός. Προχωράμε με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης της τετραετίας και εκλογές το 2023. Για την κυβέρνηση αυτή την ώρα υπάρχει ο ορίζοντας υλοποίησης του κυβερνητικού έργου», τόνισε ενώ για το ενδεχόμενο δομικού ανασχηματισμού είπε ότι «αυτά είναι αποκλειστικά προνόμια του πρωθυπουργού».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης