Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.4.10

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αλκιβιάδη Τζοΐτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 21 Απριλίου 2010





Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αλκιβιάδη Τζοΐτη.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Θα ήθελα να συγχαρώ ολόκληρη την Αστυνομία, όλους τους υπαλλήλους, που συνέβαλαν αποφασιστικά στο καίριο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας και της βίας στη χώρα μας.

Τρία απλά συμπεράσματα προκύπτουν από αυτή την υπόθεση: πρώτα απ’ όλα, ότι όταν υπάρχει μια άλλη αντίληψη, μια νέα νοοτροπία διακυβέρνησης, αξιοποιείται ο δημόσιος υπάλληλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν ξεφεύγουμε από τη λογική ότι, το κράτος είναι λάφυρο, από τον κομματισμό, την πελατειακή αντίληψη και δίνουμε εμπιστοσύνη, σεβασμό, αλλά και αντικειμενικότητα στην αξιοποίηση αυτού του δυναμικού. Είναι ένα μήνυμα προς τη Δημόσια Διοίκηση και, βεβαίως, προς κάθε δημόσιο υπάλληλο. Μπορούμε. Μπορούμε, όταν είμαστε σωστοί στη διαχείριση αυτού του ανθρώπινου δυναμικού, να έχουμε αποτελέσματα.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι βάζουμε τάξη στη χώρα. Το αίσθημα της ασφάλειας ήταν ζητούμενο. Είχε απαξιωθεί η Αστυνομία πριν από λίγους μήνες, πριν από ένα χρόνο, πριν από δύο χρόνια. Μιλούσαμε για την απαξίωση αυτού του Σώματος. Σήμερα, βάζουμε τάξη και στέλνουμε το μήνυμα όχι μόνο σε κάθε πολίτη, αλλά και διεθνώς - και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ένα τρίτο μήνυμα είναι ότι σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία και, παρά τις όποιες δυσκολίες περνάμε, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα από το διάλογο, όχι μέσα από τη βία και την αυθαιρεσία. Και αυτό το μήνυμα της Δημοκρατίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ, και για τη χώρα μας, και διεθνώς. Η διαφάνεια, ο σεβασμός στον πολίτη, η ανάγκη να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα, αλλά βεβαίως και τη διαφθορά, είναι ένα μήνυμα που σήμερα, 43 χρόνια μετά από τη χούντα, ηχεί ακόμη ζωντανά και είναι κάτι που υπηρετούμε, κάτι που υπηρετεί με ευλάβεια αυτή η Κυβέρνηση.

Και είναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά από τη χούντα, που παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, σήμερα, να παλέψουμε για την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του Ελληνισμού, αυτών των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Αυτό κάνουμε, δίνουμε τον αγώνα, ώστε να μπορούμε να φύγουμε από την επιτήρηση, όπου δυστυχώς κακές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος μάς έχουν βάλει.

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε. Προχωράμε και θα τα καταφέρουμε. Και πάλι συγχαρητήρια. Να είστε καλά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης