Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.4.10

Διοργάνωση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων ελληνο-γερμανικού συμποσίου

Αθήνα, 13 Απριλίου 2010
Συμπόσιο με τίτλο "Ορόσημα των ελληνο-γερμανικών σχέσεων" διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στις 16 και 17 Απριλίου 2010, στο Goethe-Institut της Αθήνας.



Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Γερμανία θα μιλήσουν για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις από την περίοδο πριν την ελληνική Επανάσταση, τα χρόνια του Διαφωτισμού, την εποχή του Όθωνα, τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα τονίζοντας την άρρηκτη και πολύχρονη σχέση των δύο λαών. Το διήμερο συμπόσιο θα κλείσει με ομιλίες της τέως βουλευτού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου κας Skarpelis-Sperk και των πρέσβεων κ.κ. Κριεκούκη και Schultheiss.

Στο πλαίσιο του συμποσίου το Ίδρυμα της Βουλής διοργανώνει έκθεση με θέμα "Από το γερμανικό φιλελληνισμό στις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας", τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Η έκθεση αυτή, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου, περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βιβλία και έγγραφα που αναφέρονται στις αντίστοιχες περιόδους με τις ενότητες του Συμποσίου και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις.

Η έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης