Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.4.10

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας.

Αθήνα, 13 Απριλίου 2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με την Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας κ. Aiying Wu. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Κίνας, ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, Γραμματέας της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Κίνας και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Θανάσης Παπαϊωάννου. Από Κινεζικής πλευράς στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Luo Linquan και υπηρεσιακοί παράγοντες.





"Μακρόχρονες οι σχέσεις φιλίας"



Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος την Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας τόνισε τα εξής:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καλωσορίζουμε την Υπουργό Δικαιοσύνης της φίλης χώρας Κίνας, με την οποία μας συνδέουν μακρόχρονες σχέσεις και μια πάρα πολύ καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα στο οικονομικό, στο εμπορικό αλλά και στο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψη της κ. Wu θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη των Ελληνό - Κινεζικών σχέσεων. Σ' αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει πάρα πολύ και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Κίνας. Έχετε, βέβαια, και έναν εξαίρετο εκπρόσωπο της χώρας σας στην Ελλάδα, τον Πρέσβη κ. Luo Linquan, που εργάζεται συστηματικά για την ενδυνάμωση των Ελληνό - Κινεζικών σχέσεων. Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που υποδέχομαι Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας. Την προηγούμενη φορά, το 2003, υποδέχτηκα τον προκάτοχο σας ως Υπουργός Δικαιοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι είχατε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνομιλίες με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικότερα με τον κ. Κατσιφάρα που είναι σήμερα μαζί μας".



"Ενδυνάμωση της συνεργασίας"



Στην αντιφώνηση της η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας επισήμανε τα εξής:





"Ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε για τη θερμή υποδοχή. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή, που μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο της Βουλής της Ελλάδας. Από τότε που επισυνάψαμε διπλωματικές σχέσεις, οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ελλάδας αναπτύσσονται πολύ καλά.

Οι Ελληνο-Κινεζικές σχέσεις έχουν αναπτυχθεί στον τομέα του εμπορίου, της τεχνολογίας, της παιδείας και η Κινέζικη ηγεσία δίνει ιδιαίτερη προσοχή για την περαιτέρω ανάπτυξη τους. Ήδη δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των σχέσεων στον τομέα της δικαιοσύνης. Η δική μου επίσκεψη αύτη τη φορά στην Ελλάδα έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της δικαιοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Είμαι πεπεισμένη ότι οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ελλάδας είναι σε πολύ καλό δρόμο αλλά στο μέλλον πιστεύω ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας διαβιβάσω τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κινεζικής Βουλής".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης