Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.5.10

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Χρειάζεται λύση για την πατρίδα τώρα. Δεν είναι λύση για το κάθε Κόμμα ξεχωριστά, δηλαδή δεν είναι θέμα να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας. Το θέμα είναι να μην κατεβούν τα ποσοστά της Ελλάδος.

AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ.ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
4.5.2010




ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα.



Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε. Θυμάμαι τις ωραίες αναλύσεις και τις συζητήσεις που κάναμε, πάντα τις θυμάμαι, αλλά τώρα ίσως πιο πολύ, όταν ήσασταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και εγώ ήμουν μέλος, και πώς αυτά που συζητούσαμε τότε βγαίνουν σήμερα.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πώς εκτιμάτε τα πράγματα;



Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δύσκολα. Και είναι δυσκολότερα από την μη ύπαρξη μιας ουσιώδους στρατηγικής. Πιστεύω ότι κάποια θα μπορούσαμε να τα είχαμε προλάβει, η ασυνεννοησία είναι βλαπτική.

Πιστεύω ότι ένας διάλογος, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν είναι λάθος. Και η συμμετοχή σε ακρότητες που από χθες πλημμυρίζουν τη χώρα, δεν βοηθούν την προσπάθεια. Ανεξαρτήτως των μέτρων, το να πυροδοτούμε ένα εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα νομίζω ότι μας κάνει κακό.

Εν πάση περιπτώσει, έχω μια θετική προσέγγιση: επιμένω στον διάλογο. Μπορεί να ήταν καλύτερα να γίνει πριν έξη μήνες που το ζητούσα, αλλά και τώρα δεν βλάπτει. Βλάπτει περισσότερο να μην γίνεται διάλογος, ενόψει των ευθυνών που έχουμε αύριο.

Γιατί αύριο, Πρόεδρε, νομίζω ότι καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί να πάρουν τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη μεταπολίτευση και μετά, για το πού θα πάει η χώρα και πώς θα πάει. Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται να υπάρχει ένα μίνιμουμ σοβαρότητας και υπευθυνότητας, που δυστυχώς δεν τη βρίσκουμε στην ποσότητα που επιβάλλουν οι στιγμές.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρειάζεται πράγματι μια ενότητα. Οι καιροί το απαιτούν.





Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Χρειάζεται λύση για την πατρίδα τώρα. Δεν είναι λύση για το κάθε Κόμμα ξεχωριστά, δηλαδή δεν είναι θέμα να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας. Το θέμα είναι να μην κατεβούν τα ποσοστά της Ελλάδος.

Και θα μου πείτε ‘πού αλλού να πάνε από εκεί που έχουν φθάσει;’. Αλλά εν πάση περιπτώσει, έχουμε υποχρέωση ο καθένας να φροντίσουμε για την καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης