Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.5.10

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής στη Βόννη.

Αθήνα 4-5-2010
Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος μίλησε την περασμένη Κυριακή στη Βόννη ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.



Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα του παλιού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, παρευρέθησαν μέλη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Βουλευτές όλων των κομμάτων της Γερμανίας, ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, εκπρόσωποι των γερμανικών συνδικάτων καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων και φιλελληνικών οργανώσεων απ’ όλη την Γερμανία.

Ο κ. Πετσάλνικος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων και στη δημιουργική παρουσία των Ελλήνων εργατών, επιστημόνων και επαγγελματιών στη Γερμανία τα τελευταία 50 χρόνια.

Παρουσίασε αναλυτικά τις αποφάσεις που παίρνει η Κυβέρνηση και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για τη σταθεροποίηση, εξυγίανση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η απόφαση της Ε.Ε. και η άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας είναι απαραίτητη, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα μας από τον βρόγχο των κερδοσκόπων της διεθνούς αγοράς και αναγκαία για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης και του ευρώ που δέχονται επίσης συνεχείς επιθέσεις τον τελευταίο καιρό.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι τους τελευταίους μήνες η «καταιγίδα» αρνητικών, για την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες συλλήβδην, δηλώσεων και δημοσιευμάτων, που πολλές φορές συναγωνίζονταν σε ανακρίβειες, αναλήθειες και κακογουστιά, διαστρέβλωναν την εικόνα και δημιούργησαν αρνητικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας επηρεάζοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους 350.000 ΄Ελληνες που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στη Γερμανία.

Θύμισε ότι όπως έχει διδάξει η ιστορία, θεωρίες περί «αποδιοπομπαίων τράγων» τις έχει πληρώσει ακριβά η Ευρώπη και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Υπογράμμισε τέλος ότι κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η περαιτέρω κοινή πορεία της Ενωμένης Ευρώπης που θα ισχυροποιείται στηριζόμενη στις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στην αμοιβαία κατανόηση και αλληλοσεβασμό των λαών, στη στενή συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης