Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.10.10

Στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για το 2009.


Παραδίδοντας την έκθεση στον κ. Πετσάλνικο, ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι «η Επιτροπή συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς θεσμικής λειτουργίας και έχει κατακτήσει ένα κύρος το οποίο καθρεφτίζεται και στη γενικότερη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας». Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι «έχει σημασία το γεγονός ότι τριάντα φορείς, επιστημονικοί, διοικητικοί, συνδικαλιστικοί, φορείς υπουργείων, πολιτικά κόμματα, συζητούμε και αναζητούμε λύσεις με συναίνεση, έτσι ώστε να έχει ο λόγος μας τη βαρύτητα που χρειάζεται και να λαμβάνεται υπόψη κατά το νομοθετικό έργο». Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως η χρονιά που διανύουμε είναι μια δύσκολη χρονιά για τα δικαιώματα των ανθρώπου λόγω και της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει όλο το φάσμα των δικαιωμάτων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα στα οποία επικεντρώνεται το έργο της, όπως η ένταξη των μεταναστών, τα προβλήματα των φυλακών, οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης και εργασιακά θέματα όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα τεθεί υπόψη όλων των κομμάτων και θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων στις αρμόδιες επιτροπές. Όπως επεσήμανε, «είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, να έχουμε ως πρώτο μας μέλημα την προστασία και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στο θέμα αυτό το εθνικό μας Κοινοβούλιο πρέπει καθημερινά να επιτελεί το δικό του χρέος, δεδομένου ότι η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της κοινωνίας»

Η ετήσια έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής www.nchr.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης