Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.10.10

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική του έτους 2010.





Κατά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:



Γ. Προβόπουλος: «Κύριε Πρόεδρε, σας υποβάλλω την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της Τραπέζης της Ελλάδος. Με την Έκθεση αυτή, πιστεύουμε, πως η χώρα μπήκε σε μια επικίνδυνη κρίση.

Αυτή τη στιγμή όμως έχουν δρομολογηθεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ότι η χώρα θα τα καταφέρει. Όπως προβλέπουμε, από τα τέλη της επόμενης χρονιάς θα αρχίσει μια ήπια ανάκαμψη, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να κρατηθούμε όσο γίνεται πιο μακριά από αυτό το χαμηλό σκαλοπάτι, το επικίνδυνο μπορώ να πω, που έχουμε βρεθεί».



Φ. Πετσάλνικος: «Σας ευχαριστώ, κύριε Διοικητά, για την Έκθεση, η οποία θα τεθεί υπόψη όλων των πολιτικών κομμάτων, όλων των βουλευτών και βέβαια όλων των πολιτών.

Η Έκθεση αυτή, οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, σε ένα δύσκολο σημείο του δρόμου για να βγει η χώρα από την κρίση, με την προσπάθεια όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι δεν πρέπει να ανακοπεί αυτή η προσπάθεια, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Πρέπει να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη θέση και να συνεχίσουμε την προσπάθεια όλοι μας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης