Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.10.10

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρέστη σήμερα στη Δοξολογία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την Δοξολογία, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες αυτής της ωραίας πόλης.

Σήμερα, που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης, βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, διότι και σήμερα δίνουμε τη μάχη, τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας μας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, για να ξεφύγουμε από αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, που μας κρατάνε πίσω, και να απελευθερώσουμε τους πολίτες μας, για να μπορούν να είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι, με σιγουριά και προοπτική.

Ένα μεγάλο βήμα που κάνουμε είναι και ο «Καλλικράτης», αυτός ο νέος αυτοδιοικητικός θεσμός για την Περιφέρεια και τους Δήμους, που κάνει ακριβώς αυτό, σπάει τα δεσμά μιας πελατειακής εξάρτησης και ενός συγκεντρωτισμού και δίνει φτερά στην Περιφέρεια.

Υπάρχουν τόσες δυνατότητες σε κάθε Περιφέρεια, όπως βεβαίως της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας, τεράστιες δυνατότητες, που καταπνίγονταν από αυτό το πελατειακό σύστημα. Αυτό ακριβώς κάνουμε, απελευθερώνουμε δυνάμεις και, παράλληλα, δίνουμε τη μάχη για να φτιάξουμε την καινούργια Ελλάδα, που θα είναι μια Ελλάδα ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και δημοκρατίας.

Αυτή είναι η βούληση του Ελληνικού λαού. Αυτή τη βούληση υπηρετούμε και θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης