Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.7.11

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2011


Η δημοσιονομική προοπτική της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ως το 2020

Κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής



Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, προήδρευσε στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη δημοσιονομική προοπτικής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έως το 2020.

Στην κοινή συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη των δύο Επιτροπών για τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί του θέματος.

Στην εισήγησή της, η κα Ζήση τόνισε την ανάγκη αναλυτικής εξέτασης του πλαισίου που προτείνεται για τη νέα ΚΑΠ, από την άποψη της χρηματοδότησης της, και του αντίκτυπου που θα έχει αυτό το πλαίσιο στην ελληνική αγροτική παραγωγή, στην αγροτική οικονομία της χώρας μας και στις κοινότητες της ελληνικής υπαίθρου που βασίζονται σε αυτήν. «Η ιδιαιτερότητα της πατρίδας μας, τόσο από γεωγραφικής άποψης, όσο και από οικονομικής, ιστορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής άποψης, οφείλει να γίνει κατανοητή στα ευρωπαϊκά fora» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι όσο σημασία έχει το μέγεθος των κονδυλίων που θα διατεθούν στην ενίσχυσή της γεωργίας, άλλο τόση έχει και η αποτελεσματική αξιοποίηση τους.

Η κα Ζήση στάθηκε ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά ενός νέου μοντέλου αγροτικής παραγωγής ως βάση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο μοντέλο οφείλει να είναι σε αρμονία με τη φυσική βιοποικιλότητα της υπαίθρου, να δίνει έμφαση στην καλλιέργεια πολλών, συμβατών με το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον, ποικιλιών, να εξασφαλίζει μια ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και ένα αξιοπρεπές εισόδημα με υψηλή ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους που δουλεύουν τη γη.

Κλείνοντας την εισήγησή της, η Αντιπρόεδρος της Βουλής σχολίασε τις γενικότερες δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ορίζοντα το 2020, χαρακτηρίζοντας κοντόφθαλμη την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που φαίνεται και από την καθυστέρηση της ευρωπαϊκής αντίδρασης έναντι στην οικονομική κρίση. «Η Ελλάδα», υπογράμμισε η κα Ζήση, «έχει κάθε συμφέρον να απαιτεί πολιτικές αποφάσεις, άμεση δράση, όχι άλλη καθυστέρηση, κωλυσιεργία και διστακτικότητα που δείχνει μια Ευρώπη αδύναμη έναντι των απρόσωπων αγορών και άβουλη. Καθώς η Ευρώπη, μόλις σήμερα, κάνει χρήση ακριβώς των ίδιων όρων που η ελληνική κυβέρνηση και η Βουλή ήδη τόνιζε από την αρχή της κρίσης, πρέπει, , να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει το μεγάλο βάρος που της αναλογεί και με το παραπάνω, ανακτώντας την αξιοπιστία της διεθνώς, Είναι, τώρα, η ώρα να αναλάβει η Ευρώπη τις δικές της ευθύνες, δίνοντας πολιτικές λύσεις σε ένα συστημικό πρόβλημα».


Από το γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης