Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.4.14

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Siim Kallas σχετικά με την πώληση ομολόγου που ανακοινώθηκε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση



«Η σημερινή επιτυχής έκδοση ομολόγων είναι ένα πρώτο αλλά σαφές βήμα για την αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές. Στο πλαίσιο μιας γενικευμένης βελτίωσης στις αγορές κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, αποτελεί σημαντική ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ αντικατοπτρίζει τον θετικό αντίκτυπο των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων που αναλαμβάνει η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετώπισε όταν ζήτησε οικονομική βοήθεια την Άνοιξη του 2010. Πρέπει ωστόσο να αποτελέσει και λόγο για συνέχιση της πορείας των μεταρρυθμίσεων και ενίσχυση της συντελούμενης ανάκαμψης. Για να επιτευχθεί η βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυστηρά η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι προγραμματισμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη.»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης