Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.5.14

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας : χρηματοδοτώντας το Champions League των ερευνητών!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ ή ERC), ιδρύθηκε το 2007 και είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός φορέας χρηματοδότησης που υποστηρίζει την άριστη έρευνα αιχμής στην Ευρώπη.

Ως μέρος του προγράμματος Ορίζοντας 2020, του νέου προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ (2014 έως 2020), το ΕΣΕ έλαβε περισσότερα από 13 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 17% περίπου του συνολικού προϋπολογισμού του εν λόγω προγράμματος. Σε σύγκριση με προηγούμενο επταετές πρόγραμμα ΠΠ7, πρόκειται για ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού του φορέα. Το ΕΣΕ αποτελεί ζωτικό μέρος του πρώτου πυλώνα του προγράμματος Ορίζοντας 2020, που έχει τίτλο «Επιστήμη αριστείας».
Στόχος του ΕΣΕ είναι η τόνωση της επιστημονικής αριστείας στην Ευρώπη με υποστήριξη των άριστων επιστημόνων σε όλους του τομείς της έρευνας. Η αριστεία είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής και για την χρηματοδότηση δεν εφαρμόζονται ούτε θεματικές προτεραιότητες, ούτε γεωγραφικές ποσοστώσεις. Στους διαγωνισμούς του ΕΣΕ μπορούν να συμμετάσχουν κορυφαίοι ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Με τις επιχορηγήσεις του ΕΣΕ επιτυγχάνονται νέες και απρόβλεπτες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις – τέτοιες που να μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για νέους βιομηχανικούς κλάδους, νέες αγορές και τις ευρύτερες κοινωνικές καινοτομίες του μέλλοντος.
Διατίθενται τρία βασικά καθεστώτα επιχορηγήσεων:
·         «Επιχορηγήσεις εκκίνησης», με στόχο αναδυόμενους ηγέτες έρευνας στην αρχή της σταδιοδρομίας τους
·         «Επιχορηγήσεις εδραίωσης», με στόχο άριστους ερευνητές που είναι ήδη ανεξάρτητοι
·         «Επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας», για την υποστήριξη καθιερωμένων κορυφαίων ερευνητών.

Διατίθενται επίσης δύο επιπλέον πρωτοβουλίες χρηματοδότησης με περιορισμένο προϋπολογισμό:
·         «Επιχορηγήσεις συνέργειας», που εισήχθησαν σε πιλοτική βάση για την υποστήριξη λίγων μικρών ομάδων ερευνητών που συνεργάζονται στο πλαίσιο του ιδίου έργου
·         «Επιχορηγήσεις για την Απόδειξη της αρχής λειτουργίας» που διατίθενται μόνο σε ήδη επιχορηγούμενους από το ΕΣΕ.

Κάθε επιχορηγούμενος του ΕΣΕ απασχολεί κατά μέσον έξη μέλη στην ομάδα του και συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς άριστων επιστημόνων. Μέχρι σήμερα το ΕΣΕ έχει επιχορηγήσει περισσότερους από 4.000 επιστήμονες και έχει υποστηρίξει 26.000 περίπου μέλη άλλων ομάδων, παρέχοντας εκπαίδευση σε έρευνα αιχμής σε 7.000 περίπου υποψήφιους διδάκτορες και σε 10.000 μεταδιδακτορικούς ερευνητές.




Περισσότερες πληροφορίες:



ERC1 ERC2


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης