Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.2.15

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΩΝ

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. El-Sisi, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για τη βάρβαρη εκτέλεση Αιγύπτιων πολιτών, που ήταν χριστιανοί, από δυνάμεις του τζιχαντισμού. Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η σημασία αποκατάστασης- στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου- της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, με ενεργή στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, καθώς και η ανάγκη ολοκληρωμένης και αποφασιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, με προστασία των Χριστιανικών πληθυσμών και άλλων κοινοτήτων. Παράλληλα υπογραμμίσθηκε η σημασία ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου που βασίζεται σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία και με την Πρωθυπουργό της Δανίας, κυρία Thorning-Schmidt, προκειμένου να της εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κοπεγχάγη. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες, που επιχειρούν να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρώπη και στοχοποιούν θρησκευτικές κοινότητες, όπως την εβραϊκή, συνιστούν επίθεση ενάντια σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και πρέπει να αντιμετωπιστούν ολοκληρωμένα, αποτελεσματικά και επί τη βάσει των δημοκρατικών μας αξιών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης