Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.2.16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής
με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμα



Η σύσφιγξη των σχέσεων των λαών Ρωσίας και Ελλάδας, αλλά και η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμα κ. Alexey Pushkov, σε συνάντησή τους το μεσημέρι.
Ο κ. Βούτσης, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ. Pushkov, ανέφερε ότι «η φετινή χρονιά, έτσι κι αλλιώς, είναι χρονιά που θα υπάρξει περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και σειρά εκδηλώσεων που θα φέρουν πολύ πιο κοντά τους λαούς μας. Δυστυχώς όμως, είναι και μια χρονιά που η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση μερικής αποσταθεροποίησης και υπάρχουν πολλά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητήσουμε οι δύο χώρες, έτσι ώστε να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Με ενδιαφέρον θα ακούσουμε τις απόψεις ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε και η Βουλή να συμβάλει και στη σύσφιγξη και στη σχέση ανάμεσα στους λαούς, αλλά και κυρίως να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».
Ο κ. Alexey Pushkov, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι ο ρόλος των βουλευτών αυξήθηκε πολύ τελευταία, επειδή πρώτα απ’ όλα δίνει τη δυνατότητα στον απ’ ευθείας διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των λαών μας και δεύτερον επειδή η περιπλοκότητα των θεμάτων, των κρίσεων, που αντιμετωπίζουμε χρειάζεται την παρέμβαση των βουλευτών. Όπως ξέρετε, η κατάσταση στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε. είναι αρκετά δύσκολη, οι επαφές είναι περιορισμένες και ως προς το ΝΑΤΟ τέτοιες επαφές σχεδόν δεν υπάρχουν τώρα, δηλαδή βρισκόμαστε στην κατάσταση της πολιτικής κρίσης. Πιστεύω ότι ο διάλογος μεταξύ των βουλευτών, μεταξύ των Κοινοβουλίων, είναι ακριβώς ένα εργαλείο να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Και σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ να πραγματοποιήσετε την επίσκεψή σας στη Μόσχα. Σας περιμένουμε. Μόλις συμφωνήσαμε και με τον ομόλογό μου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Δουζίνα ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου και αυτός θα επισκεφθεί τη Μόσχα. Και επίσης ευελπιστούμε ότι και η πρόσκλησή σας προς τον ομόλογό σας τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμα να επισκεφθεί τον Ιούνιο την Ελλάδα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, θα είναι δυνατή».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Pushkov είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Δουζίνα, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των Κοινοβουλίων Ρωσίας – Ελλάδας, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στη Συρία, το προσφυγικό, οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε., κ.ά.)

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης