Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.3.16

Ομιλία της ΥΜΑΘ στο Κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ομιλία της ΥΜΑΘ στο Κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στην ειδική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβούλιου για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, μίλησε ως εκπρόσωπος της Κ.Ο. του Κινήματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες".

Σας παραθέτουμε σημαντικά αποσπάσματα της ομιλίας της Υφυπουργού:

  • Ως γυναίκα, και ως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οφείλω να αναδείξω, διαψεύδοντας κατ' αρχήν, το επιχείρημα περί σύγκρουσης πολιτισμών, ανάμεσα σε μια οπισθοδρομική και θρησκόληπτη Ανατολή, και σε μια προοδευτική, πεφωτισμένη Δύση [...]
  • Ως μητέρα Ελληνίδα, θα πρέπει να δώσω και την επιβαλλόμενη δραματική διάσταση για την Πατρίδα μας, που είναι η ραγδαίως αυξανόμενη υπογεννητικότητα. Στον τόπο μας, εκτός των λόγων που συναντούμε στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο, θα πρέπει να αθροίσουμε και τις συνέπειες μιας μακράς περιόδου οικονομικής κρίσης. Οι Γυναίκες και οι οικογένειές μας, εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανοχύρωτης πολιτείας, μη έχοντας τη δύναμη από μόνες τους να αντιμετωπίσουν την επιβαλλόμενη οικονομική κρίση.
    Η πρωτοφανής αρνητική δημογραφική εξέλιξη, που όμοιά της μόνο την περίοδο της Κατοχής είχαμε καταγράψει ως χώρα, μας επιβάλλει δίπλα στην προστασία της γυναίκας και της μητρότητας, να προτάξουμε και να αθροίσουμε την αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής Εθνικής απειλής. Η χώρα μας με οποιοδήποτε κόστος και με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να στηρίξει τις ελληνικές οικογένειες και το δικαίωμα στη μητρότητα που έχει κάθε μία από εμάς. Στην περίπτωση αυτή καταλαβαίνετε ότι προστατεύοντας τη Γυναίκα, προστατεύεις την Οικογένεια και το Μέλλον της Πατρίδας μας [...]
Ιδιαίτερα τώρα, που όλος ο πλανήτης αναζητά οδηγό και προστάτη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η μεγάλη συζήτηση είναι μία: Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το ζήτημα των γυναικείων δικαιωμάτων από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως ανεπτυγμένος κόσμος και ως Ευρωπαίοι. Είναι μάταιο να μιλούμε για ισότητα δικαιωμάτων την ίδια ώρα που δημιουργούμε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ίδια ώρα που υψώνουμε τείχη ντροπής, που απλώνουμε συρματοπλέγματα, που τσαλαπατούμε τον Άνθρωπο. Βρισκόμαστε στο Μεταίχμιο, όπου παλεύουν η επιστροφή σε έναν Μεσαίωνα με την επιβεβαίωση μιας Ευρώπης της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης.
Είμαι όμως χαρούμενη και υπερήφανη, γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες, και αυτή τη φορά, επέλεξαν να παραμείνουν στη Φωτεινή Πλευρά, του Ανθρωπισμού και των Ιδανικών, και να συνεχίσουν να είναι παράδειγμα για όλους τους λαούς. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και ίσων δικαιωμάτων για όλους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης