Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.9.16

«ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 47%»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 47%»


Με 33 διαφορετικούς φακέλους και μετά από συσκέψεις συνολικής διάρκειας 4,5 ωρών επιστρέφει από τα Κύθηρα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Η διήμερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή με σειρά αιτημάτων - θεμάτων - προβλημάτων που έστειλε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Δήμαρχος του νησιού Στράτος Χαρχαλάκης.

Υπήρξαν και δύο τηλεφωνικές συνομιλίες του Δημάρχου με τον Υφυπουργό για ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, σχετιζόμενα με τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του Δήμου.

Όπως δήλωσε στα τοπικά Μέσα ο Τέρενς Κουίκ:

«Στα Κύθηρα είχα δύο συσκέψεις, η μία 3,5 ώρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με όλους τους επικεφαλής της τοπικής Αυτοδιοίκησης και μία ωριαία σύσκεψη με τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ξενοδοχειακά και τα καταστήματα εστίασης.

Επειδή τα Κύθηρα ζουν κυρίως από τον Τουρισμό, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε φέτος μία αύξηση 47%, αλλά - όπως μου επισημάνθηκε - χωρίς την ισόποση αύξηση εσόδων λόγω φορολογικών δεδομένων, για το κομμάτι αυτό της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού, ταξινομώ χωρίς σειρά προτεραιότητας, τρεις παράμετροι που μου τέθηκαν υπόψιν για επίλυση.

  • Η επιμήκυνση του διαδρόμου του αεροδρομίου που θα αυξήσει την κίνηση charters προς τα Κύθηρα,
  • Το αναγκαίο κυνήγι από το ΣΔΟΕ των σπιτιών (βίλλες) τα οποία νοικιάζονται μέσω διαδικτύου με μαύρο χρήμα και
  • Η επαναρύθμιση, ως προς το δικαιότερο, των ασφαλιστικών εισφορών, των ιδιοκτητών των δωματίων, στον ΟΑΕΕ.

Ειδικότερα για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου Κυθήρων – Αντικυθήρων, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης επεσήμανε με έμφαση την έλλειψη προσωπικού, και στις οικονομικό - διοικητικές Υπηρεσίες του και στις Υπηρεσίες της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας, αλλά και την έλλειψη σε επιστημονικό προσωπικό.

Μου τέθηκαν επίσης εκκρεμότητες πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών, που αφορούν τα πεδία της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της μαρίνας στο Καψάλη, των αστικών συγκοινωνιών, του οδικού δικτύου και της ενθάρρυνσης με κίνητρα της δημιουργίας τοπικών παραγωγικών μονάδων όπως Τυροκομεία, Σφαγείο κλπ.

Όπως υποσχέθηκα σε όλους τους ομιλητές μου, όλα τα θέματα που μου τέθηκαν και στις δύο συσκέψεις θα προωθηθούν άμεσα με εισηγητικό μου σημείωμα στα αντίστοιχα Υπουργεία.

Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επισκεφθεί τα Κύθηρα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε ότι επιλύθηκε το θέμα της ασφαλιστικής Ενημερότητας που του είχε τεθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Όπως τόνισε: «Πριν λίγες μέρες, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος υπέγραψε ρύθμιση με την οποία Ασφαλιστική Ενημερότητα μπορούν να παίρνουν Δήμοι και Περιφέρειες για όλα τα Έργα που είναι είτε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, είτε συγχρηματοδοτούμενα. Άρα, επιλύεται το οποιοδήποτε πρόβλημα ή ενδεχόμενο, ανάσχεσης της εκτέλεσης των προγραμματισμένων Έργων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανά την Επικράτεια».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Κυθήρων όπου συνάντησε τον νέο Διοικητή Δημήτρη Μοιρασγεντή, ενώ προηγουμένως πήγε για προσκύνημα στην Παναγιά Μυρτιδιώτισσα, Προστάτη του νησιού, όπου είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Κυθήρων - Αντικυθήρων κκ Σεραφείμ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης