Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.10.16

«Με ενότητα, πολιτική ανιδιοτέλεια και αίσθημα ευθύνης θα πετύχουμε τα μεγάλα και σημαντικά»

«Με ενότητα, πολιτική ανιδιοτέλεια και αίσθημα ευθύνης θα πετύχουμε τα μεγάλα και σημαντικά»

«O πόθος για ελευθερία, που είναι βαθιά ριζωμένος στην ψυχή του Έλληνα, μπορεί να κάνει θαύματα όταν υπακούει στη σώφρονα οργάνωση, τη συλλογικότητα και την ομόνοια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από την Κάρπαθο όπου βρίσκεται για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 72η επέτειο του Απελευθερωτικού Κινήματος του νησιού.
«Αυτό το παράδειγμα και δίδαγμα είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο και πρέπει να μας εμπνέει, για την έξοδο από τη βαθιά και διαβρωτική κρίση που μαστίζει τον τόπο και τον λαό μας, θυμίζοντάς μας ότι, πάντα με σεβασμό των επιμέρους πολιτικών ιδιαιτεροτήτων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, τα μεγάλα και τα σημαντικά μπορούμε και πρέπει να τα επιδιώξουμε και να τα επιτύχουμε με γνήσια πολιτική ανιδιοτέλεια, αρραγή ενότητα και υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης» επισήμανε επίσης ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στους αγωνιστές της Καρπάθου που στις 5 Οκτωβρίου του 1944 οργάνωσαν και κήρυξαν την επανάσταση στο νησί και κατόρθωσαν, όλοι μαζί σε μια πανκαρπαθιακή εξέγερση με εμπροσθοφυλακή το Επαναστατικό Κομιτάτο Μενετών - Αρκάσας, να επιβάλουν την παράδοση της ιταλικής διοίκησης και την απελευθέρωση του νησιού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε σήμερα το πρωί στην Κάρπαθο, παρέστη στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της 5ης Οκτωβρίου.
Το απόγευμα πρόκειται να επισκεφθεί το μνημείο Ιμακολάτα στο Φοινίκι όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιο. Ακολούθως θα παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.
Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το δημαρχείο, όπου σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καρπάθου και θα του απονεμηθεί το μετάλλιο του δήμου.
Στις εκδηλώσεις εορτασμού την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ παρίστανται επίσης οι βουλευτές του νομού Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλης , οι αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου, Ηλίας Ζωγραφίδης και Χ.Κόκκινος, και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης