Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.5.17

Ευ. Τσακαλώτος: Αναζητούμε «καθαρή λύση» για το χρέος

Ευ. Τσακαλώτος: Αναζητούμε «καθαρή λύση» για το χρέος

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης και αναμένει πλέον από τους εταίρους έναν οδικό χάρτη για την έξοδο στις αγορές και άρα την έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, προέβησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προς τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ευρωζώνης με τους οποίους συναντήθηκαν σήμερα. Μόνον έτσι -επισημάνθηκε- οι διεθνείς επενδυτές αλλά και οι Έλληνες πολίτες θα αναγνωρίσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα επίσης με το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί ενημέρωσαν τους διπλωματικούς εκπροσώπους των κρατών-μελών της ευρωζώνης για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ανέπτυξαν τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, όπου αναζητείται μία «καθαρή λύση».
«Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και αναμένουμε πλέον από τους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Με ένα μήνυμά της, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι, «σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ενημερώσαμε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών-μελών της Ευρωζώνης για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και αναπτύξαμε τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, όπου αναζητείται μία καθαρή λύση.
Επισημάναμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και αναμένουμε πλέον από τους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».
«Μόνον, έτσι, οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι διεθνείς επενδυτές, θα αναγνωρίσουν την αλλαγή σελίδας, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης