Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.12.17

Μήνυμα Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Μήνυμα Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ εδώ και 27 χρόνια ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τις διαρκώς αυξανόμενες μετακινήσεις πληθυσμών. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι μετανάστες από οποιαδήποτε άλλη περίοδο κατά την ιστορία της ανθρωπότητας.
Την 18η Δεκέμβρη επικαλούμαστε τους μετανάστες για να υπενθυμίσουμε ευρύτερα την αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάθε κοινωνία οφείλει να απομονώνει και να εξουδετερώνει τα όποια ξενοφοβικά στοιχεία την αποπροσανατολίζουν και να επενδύει με το βλέμμα στο μέλλον στην ανεκτικότητα και τη δημιουργική ενσωμάτωση της ποικιλομορφίας που προσφέρουν οι μετανάστες.
Η ελληνική Πολιτεία πράττει όσα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ισονομίας, της αξιοπρέπειας και την παροχή ίσων ευκαιριών και αρωγής ως προς τις συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα.
Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εργάζεται συστηματικά προς την κατεύθυνση της ομαλής ένταξης των μεταναστών, αναλαμβάνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως η ηλεκτρονική κάρτα διαμονής και η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης τόσο για τα παιδιά των μεταναστών, όσο και για την βελτίωση της ελληνομάθειας των ιδίων.
Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θέτουν ένα σύγχρονο, συνεκτικό και περιεκτικό πλαίσιο που αποτυπώνεται στο «Στρατηγικό Σχέδιο Ένταξης», το οποίο πρόκειται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να θεσμοθετηθεί.
Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενεργεί με γνώμονα την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των ανθρώπων που διαμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να μάχεται υπεύθυνα τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επικράτηση της πολιτικής που προάγει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την ανοχή. Επιδιώκουμε σταθερά, κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες, την ευημερία για όλους, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης