Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.6.18

Όλ. Γεροβασίλη: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα οικοδομείται με τρόπο δίκαιο, βιώσιμο και συλλογικό

Όλ. Γεροβασίλη: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα οικοδομείται με τρόπο δίκαιο, βιώσιμο και συλλογικό


«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα οικοδομείται μέρα με τη μέρα, με τρόπο δίκαιο, βιώσιμο και συλλογικό και είμαι βέβαιη ότι δουλεύοντας το ίδιο σκληρά και με το ίδιο όραμα, θα εξασφαλίσουμε ένα μεγάλο μέλλον, όπου το "μεγάλο" δεν θα είναι ζήτημα ποσότητας, αλλά ποιότητας. Δεν θα είναι ζήτημα μικρού ή μεγάλου κράτους αλλά ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους, που θα υπηρετεί τους πολλούς. Ενός κράτους που θα είναι "παρών" για να υποστηρίζει και όχι για να καταπιέζει», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Συνεχίζοντας η κ. Γεροβασίλη είπε ότι το συνέδριο στη Σύρο με το οποίο ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νότιο Αιγαίο, γίνεται τη στιγμή που η Ελλάδα ανακάμπτει οριστικά και αμετάκλητα και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την καθαρή έξοδο από την επιτροπεία.
«Το ζητούμενο δεν είναι ένα Δημόσιο "μικρό" ή "μεγάλο", γιατί για εμάς το Δημόσιο θα είναι όσο χρειάζεται, για να εξυπηρετεί τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, διαπραγματευτήκαμε σκληρά, και πετύχαμε στη διάρκεια της τέταρτης αξιολόγησης τη διαμόρφωση του κανόνα "1:1 πρόσληψη για κάθε αποχώρηση" από τη φετινή χρονιά».
«Ανασυγκροτούμε, λοιπόν, υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των μνημονίων» είπε η κ. Γεροβασίλη και απέδωσε την υποστελέχωση των νευραλγικών υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους και άλλων δομών «στις σκληρές, νεοφιλελεύθερες προδιαγραφές των μνημονίων και την άδικη και αναιτιολόγητη όπως την χαρακτήρισε εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5, δηλαδή "1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις'».
Η ίδια νεοφιλελεύθερη «συνταγή»» συνέχισε, περιείχε, και μαζικές, οριζόντιες απολύσεις και διαθεσιμότητες, όλα αυτά, δηλαδή, που «ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί επιμελώς να ξεχάσουμε όλοι αλλά δυστυχώς για εκείνον το έργο των απολύσεών του» είναι ανεξίτηλο».«Ο νησιωτικός χώρος τη βίωσε ακόμη πιο έντονα, εξαιτίας της του ελλείμματος προσβασιμότητας στα νησιά» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ πρόσθεσε την έλλειψη οικονομικών κινήτρων, δεδομένου του υψηλού κόστους διαβίωσης σε τουριστικές περιοχές. «Αντιμετωπίσαμε και αυτό το πρόβλημα, καθώς με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών παρέχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση εφάπαξ χρηματικό ποσό ως επίδομα για τις ανάγκες σίτισης και διαμονής με δικαιούχους, γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και του Ε.Κ.Α.Β., και τους εκπαιδευτικούς».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης