Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.6.18

ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν

ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν


Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Natura 2000" και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για τις οποίες ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία νομική ισχύ.
«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και, κατ' επέκταση, το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται ο καθορισμός των περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν" τόνισε ο Α. Γεννηματάς. Και πρόσθεσε: "Η Τουρκία μόλις πρόσφατα επαναδιατύπωσε επισήμως την πρόθεση να «παραμείνει σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι προφανές ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει αν επιθυμεί να το επιτύχει είναι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».
ΠτΔ
Συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσαν ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καλύπτει πλήρως την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε εκφράσει την άποψη ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται από παλιά τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ, κυρίως το «Natura 2000», στο πλαίσιο των προβλημάτων στο Αιγαίο. Με σχετική δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, και αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκτιμησε ότι (ο κ. Παυλόπουλος) «επιχειρεί να συνδέσει βεβιασμένα το δίκτυο Natura 2000 με τα σύνορα και τα εδάφη. Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα. Επιπλέον αυτές οι δηλώσεις αποτελούν ένδειξη και ομολογία, ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ όπως το “ Natura 2000”, για πολιτικές της σκοπιμότητες», ανέφερε ο κ. Ακσόι και πρόσθεσε: «Η Τουρκία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, και στο εξής, δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο της Ελλάδας σε σχέση με γεωγραφικούς σχηματισμούς (βραχονησίδες) αμφιλεγόμενου καθεστώτος στο Αιγαίο».
Καταλήγοντας κ. Ακσόι, είπε: «Επαναλαμβάνουμε προς την ΕΕ την προειδοποίησή μας να μην γίνεται όργανο πολιτικών εκμεταλλεύσεων της Ελλάδος»...

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης