Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.12.18

Πρόταση για μεταβατικό μηχανισμό αλληλεγγύης και επιμερισμού της ευθύνης, κατέθεσε ο Δ. Βίτσας στις Βρυξέλλες

Πρόταση για μεταβατικό μηχανισμό αλληλεγγύης και επιμερισμού της ευθύνης, κατέθεσε ο Δ. Βίτσας στις Βρυξέλλες


Τη δημιουργία ενός μεταβατικού μηχανισμού αλληλεγγύης και δίκαιου επιμερισμού της ευθύνης μεταξύ των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρότεινε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βίτσας κάλεσε τα κράτη - μέλη, παράλληλα με την εντατική προσπάθεια για ταχεία ολοκλήρωση στο θέμα του Κανονισμού του «Δουβλίνου» και μέχρι την κατάληξη, να εξετάσουν την δημιουργία του μεταβατικού μηχανισμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει την ανακατανομή ως αναπόσπαστο υποχρεωτικό μέρος του.
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, η συμμετοχή των κρατών - μελών στον μεταβατικό μηχανισμό θα είναι εθελοντική, αλλά οι δεσμεύσεις για όσους συμμετέχουν θα είναι υποχρεωτικές, με την ανακατανομή ως βασική πρόβλεψη που θα ωφελήσει τόσο τα κράτη - μέλη πρώτης υποδοχής, όσο και τα κράτη - μέλη προορισμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης