Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.12.18

Π. Ρήγας: Η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα

Π. Ρήγας: Η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα

Tα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, προτρέποντας τις ελληνικές αντιπροσωπείες στην έδρα του ΝΑΤΟ σε συνεχή εγρήγορση για την αποτροπή των τουρκικών επιδιώξεων «οι οποίες είναι έξω από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου».
«Είμαστε μια χώρα ειρηνική. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αδυναμία και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κεκτημένα μας. Έτσι, και από εδώ, από αυτόν τον χώρο, όπως άλλωστε και από κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπηρετεί στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE).
Σχολιάζοντας την πρακτική της Τουρκίας, ο κ. Ρήγας επισήμανε : «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και τις δομές του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, ως πλατφόρμα για να προωθήσει τις εθνικές της επιδιώξεις, διατυπώνοντας θέσεις οι οποίες είναι έξω από κάθε κανόνα του διεθνούς σικαίου. Εσείς είστε το ανάχωμα σε αυτές τις προσπάθειες. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης