Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.5.09

«Ξεκινούν σήμερα, 5 Μαΐου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους απόφοιτους των ΤΕΕ και ΤΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τη σημερινή έναρξη διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ξεκινούν σήμερα, 5 Μαΐου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους απόφοιτους των ΤΕΕ και ΤΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Για τον κύριο όγκο των υποψηφίων, αποφοίτων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 15 Μαΐου. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία στους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες που από σήμερα λαμβάνουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους υποψηφίους ότι σ’ αυτή τη δοκιμασία των εξετάσεων που συνοδεύεται από συστηματική μελέτη, αγώνα, αγωνίες και κόπο όλοι μας- ο καθένας με το δικό του ρόλο- θα είμαστε στο πλευρό τους ως ενεργοί συμπαραστάτες. Ωστόσο, όλα τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελεί μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην πορεία της ζωής τους. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουν ότι ο κύκλος του αγώνα που κάνουμε όλοι για να συναντήσουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, δεν κλείνει ποτέ. Σ’ αυτή, λοιπόν, την πρώτη προσπάθεια των παιδιών για την εκπλήρωση των ονείρων τους εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Παράλληλα, είμαι βέβαιος ότι η εκπαιδευτική οικογένεια, σε όλη αυτή την διαδικασία, θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της και θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια των υποψηφίων. Όσον αφορά στους γονείς, εύχομαι και σε αυτούς καλή επιτυχία για τα παιδία τους και καλή δύναμη. Σε ότι αφορά στην διαδικασία των εξετάσεων, από το πρωί η Γενική Γραμματέας, μαζί με τις αρμόδιες διευθύνσεις, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Από σήμερα και μέχρι τις 13 Ιουλίου, που τελειώνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης