Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.4.13

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

«Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε δύο κουβέντες για τη συνάντησή σας με τον Πρωθυπουργό;

Άντρος Κυπριανού: Να πω ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε, όπως ήταν φυσικό, τις εξελίξεις στην Κυπριακή οικονομία.

Έχουμε αναφέρει τις έντονές μας ανησυχίες για τις αποφάσεις που μας έχει ουσιαστικά επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσεις οι οποίες δείχνουν μια διαφοροποίηση της, μέχρι σήμερα, στάσης τους αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Αυτές οι αποφάσεις θα έλεγα ότι έχουν καταστρέψει την Κυπριακή οικονομία, την επιχειρηματικότητα στο νησί και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.
Έχουμε, λοιπόν, ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση, αλλά και για τους προβληματισμούς που αναπτύσσουμε ως κόμμα γύρω από αυτά τα ζητήματα και το γεγονός ότι αναζητούμε μια εναλλακτική επιλογή, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου.
Φυσιολογικά, έχουμε συζητήσει και το Κυπριακό. Ένα θέμα που έχει να κάνει με την επιβίωση του λαού μας στο νησί και για το οποίο πρέπει να πω ότι έχουμε έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί.
Θεωρήσαμε, λοιπόν, χρήσιμο να ανταλλάξουμε αυτές τις απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η Ελλάδα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα του Κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για απελευθέρωση και επανένωση και θεωρήσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε αυτές τις ανταλλαγές απόψεων.
Πρέπει να πω ότι η συζήτηση έγινε μέσα σε πάρα πολύ φιλικά πλαίσια, όπως πάντοτε εξάλλου, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι’ αυτό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης